27-08-12

Het hol van de wolven!

Ik moet er vanavond naartoe, het hol van de wolven, de geldwolven. Ze zouden graag eens samenkomen om te spreken over hun mislopen erfenis! Want het is een grote streep door hun rekening dat ze hun erfenis van hun vader niet gekregen hebben maar alles naar ons moeder is gegaan! Iedereen kan een leuke erfenis wel gebruiken en ik had ook geen neen gezegd, laat dat duidelijk zijn. Maar bon, mijn moeder en vader hebben beslist een paar maanden voor zijn dood, dat alles naar mijn moeder zou gaan. Dat is ook zo testamentair beschreven geweest en ze kunnen er niet over dat mijn moeder misschien alles zal opdoen! Ze vinden dat ze er recht op hebben, maar ik heb het allemaal opgezocht, juridisch hebben ze geen poot om op te staan.

Ik weet dat ze me verwijten dat het mijn schuld is, toen mijn moeder zei dat ze ze het zo geregeld had heb ik gezegd, ok, maar dan wil ik ook geen successierechten betalen, want dat kan ik niet. Zij verdraaien mijn woorden dat ik gezegd heb dat ik geen succesierechten kan betalen , tout court, en dus zijn ze volgens hen drie hun mooie centjes mislopen.

Nu heb ik wel toegestemd in dat gesprek, ik hoop dat het de naam "gesprek " waardig zal zijn en het niet over zal gaan in geroep en getier, waar ik een beetje voor vrees!

Ik wil er zijn zodat ze niet hoeven te zeggen dat ze gelijk hebben en mijn moeder en ik onder één hoedje spelen, wat dus helemaal niet zo is, maar soit. Mensen die niemand vertrouwen hebben rare kronkels!

Eén goed voorstel hadden ze wel, enfin de jongste dan, dat is om de leegstaande winkel van mijn moeder te verkopen om haar zo te ontlasten van al het gedoe wat ze eigenlijk op 76-jarige leeftijd niet meer aankan. Het moet opgekuist , opgeknapt en leeggemaakt worden, zodat het wat toonbaarder wordt en terug wat in waarde in stijgt. We zouden vragen aan ons moeder of we achteraf de som die het opbrengt mogen verdelen. Dat lijkt me een eerlijke deal en als we daarin kunnen overeen komen, brengt dit misschien terug wat wederzijds vertrouwen, hoewel ik vrees dat ze voor eeuwig verkorven zijn.

Mijn ma begint inderdaad wat vergeetachtig te worden , wat verward, maar ik vind haar zeker niet ontoerekeningsvatbaar. Ik heb me genoeg verdiept in psychologische testen en zo en ook de juridische aspecten daarvan bekeken.

Ik wil mijn moeder niet haar vrijheden ontnemen, en daar gaat het vanavond dus ook over gaan. Met zijn drie gaan ze me proberen te overtuigen om wel haar financiele vrijheid te ontnemen, maar ik laat me niet inzetten als een pion, omdat ik het ongegrond vind, en ze gewoon een manier zoeken om alsnog de erfenis aan de haak slaan en vrezen dat er later niets meer zal overschieten. Maar het is haar geld, en haar recht en ja, ik zou het ook jammer vinden, wie niet, maar ik wil haar niet lynchen. Ik vind het een verraad tegenover haar, en daar heb ik het heel moeilijk mee! Ik vraag me ook af, wat mijn vader daarvan zou vinden moest hij ons deze avond bezig horen!

Ik heb buikpijn van de stress, want ik weet hoe ze op mij kunnen inhakken, drie tegen één zoals het altijd al is geweest! Ja, ik ben bang en ga er niet graag naartoe, maar ik ben zeker niet van plan om ja te knikken voor hun sluwe plan. En ze weten dat ze me nodig hebben, zodat ze kunnen zeggen, we zijn het met zijn vier eens, neen, ik ben het er helemaal niet mee eens! Mijn moeder heeft het recht om van haar centjes te genieten, al gaat ze daar tien keer per jaar mee op reis, dan nog heeft ze dat recht. Twee van mijn broers zijn zelf welgesteld en ik ben uiteindelijk de armste drommel van de bende, en kan me daar het makkelijkst bij neer leggen omdat ik nog een beetje gevoel heb voor ethiek, en liefde koester in mijn hart voor mijn moeder. En die ene wil volgend jaar stoppen met werken, en heeft daarvoor de zekerheid van de erfenis nodig, maar zijn vrouw heeft zelf nooit geen poot uitgestoken, moet mijn moeder daar voor opdraaien! Dat zou wat al te makkellijk zijn, azen op de erfenis, ach, weet je, ik schaam me omdat ik hun zus ben!

15:49 Gepost door Isolde in geheimen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: erfenis, geldwolven |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.