31-10-10

T viel nog mee!

Heel makkelijk als net "hij" de laatsten arriveert op het feest! Dan kan je hem lekker aan het einde van de tafel zetten en heb je een excuus om niet te veel te moeten praten! Mja we kunnen eindeloos discutteren of het dan niet hypocriet is hem wel uit te nodigen! Ja het is hypocriet! En omdat ik vooral geen hypocriet van nature ben ligt me dat heel moeilijk! Hij heeft me drie kussen op de wangen of beter gezegd, bijna naast de wangen, met andere woorden, zo ver mogelijk, met hele grote wijde bogen! IK vraag me af of hij er eigenlijk niet nog meer onder lijdt dan ikke! Nu er op de haverklap over misbruik wordt gesproken moet hij het toch maar elke keer horen, wordt hij er ook met zijn neus op gedrukt! Misschien is hij wel slachtoffer van zijn eigen daden! K ga het hem in elk geval nooit vragen!

Maar ik speelde ook doktertje , als kind, en psychologisch snap ik het allemaal niet, maar blijkbaar is dat heel normaal! Ik zie me nog vanboven op de keukentafel liggen, poedelnaakt en één van mijn broers was me aan het poederen over heel mijn lijf, de talk stoof de keuken door als een grote stofwolk! Je kon er elk moment een nest aankomende indianen verwachten ! Maar er kwamen geen indianen, maar mijn moeder kwam binnen! IK ben nog nooit zo rap van de tafel gesprongen en aangekleed met schaamrode wangen!

Misschien heeft dat voorval er wel voor gezorgd dat ik later nooit iets durfde zeggen en ook verzet plegen! Want ik speelde als kind immers graag dokterke en dat wist mijn moeder , dus ging ik er automatisch van uit, dat ze mij ook de schuld zou geven! Was ik nooit betrapt geweest, daar helemaal witgepoederd, ach wie weet of ik het dan gezegd zou hebben! Ik ga daar in elk geval niet meer achterkomen!

20:04 Gepost door Isolde in geheimen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: doktertje spelen, talkpoeder, kussen |  Facebook |

30-10-10

Misschien beter gezwegen!

Vanavond feestje! En daar hoort normaal gesproken familie bij! En zoals ik altijd al gedaan heb, is iedereen uit nodigien en doen zoals er niets aan de hand is en dat wil ikhet liefst zo houden!

Maar ik heb mijn man vroeger verteld over het misbruik, maar eigenlijk is hij er verder niet al te veel op ingegaan! Vooral omdat hij merkte dat ik op sexueel vlak niet getraumatiseerd was in die zin, dat hij er moest onder lijden! Dus alles goed en verder niet meer aan denken!

Maar toen ik onlangs naar de psychiater ging en hij zag hoe hoog het allemaal zit, werd hij kwaad! HIj weet van mijn blog en hij leest hem ook! En nu stel ik me de vraag of hij daar goed aan doet om het te lezen! Want ik voel dat hij er zich nu meer druk over maakt dan vroeger, laat ons zeggen dat hij het ook had verdrongen en er niet mee bezig was! Maar nu dus net als ik des te meer! Was het goed om het hem te vertellen??? ZAl hij niet op een dag breken en zal hij de waarheid uitspuwen! Ik zou in zijn plaats misschien net hetzelfde doen! Ik zou voor mijn geliefden ook door het vuur gaan! Recht doorlopen zonder omkijken , zonder me dingen af te vragen!

HIj heeft me er al op gewezen dat ik hem zo ver mogelijk van ons vandaag moet zeggen, wat in wezen ook niet zo makkelijk is! Aangezien ik hem bij de familie aan tafel moet zetten. Het zou mijn ouders anders opvallen dat ik hem tot de outlaws catalogeer!

Ik hoop dat de druk niet te hoog zal komen op de ketel vanavond! Maar ze brengen mijn ouders mee en die gaan zowiezo niet lang blijven, dus tegen dat er veel drank in de man zal gegoten zijn, zijn zij misschien al terug naar huis!Want ik wil mijn man zijn verjaardagsfeestje niet verkloten door monsters uit het verleden!

Ik heb trouwens enorm energie in dat feestje gestopt dat ik er ook ten volle wil van genieten! Ik zei mijn moeder dat er nooit iemand van mijn kant kom, en misschien heeft zij aangedrongen, enigzins ging ik kwaad zijn als er niemand ging opdagen en anderzijds, ging het een geruststelling zijn als hij er niet zou zijn! Ik verschiet van mijn eigen dualliteit , ik zo'n flapuit, altijd zo eerlijk en recht voor de raap en dan zo hard moeten liegen!

Maar wraak is voor niemand goed! Ik moet het een plaats geven in mijn leven . Uiteindelijk ben ik er niet van dood gegaan en heb ik met hem niet veel te maken! En ik heb mezelf gezworen dat eens mijn ouders gestorven zijn, ik dan helemaal geen contact meer zal onderhouden! Al zal ik niet zeggen waarom! Maar hij zal het wel weten en dat is genoeg!

13:32 Gepost door Isolde in geheimen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: feestje, familie, misbruik |  Facebook |

22-10-10

Stilte voor de storm!

shrink.jpgIk was vandaag bij de huisdokter omdat ik er moest zijn! Ik vertelde dat ik een afspraak gemaakt heb met een psychologe! Ze vroeg of ik er wilde over praten! Ik wou niet , of ik kon niet, ik heb alleen gezegd dat het iets is dat totaal los staat van het feit waarom ik bij haar op bezoek was. Dat het iets uit mijn jeugd is die niet

verwerkt is. Ze heeft niet aangedrongen, ging trouwens niet geholpen hebben, ik vrees dat de psychologe het er ook uit zal moeten sleuren, ik hoop in elk geval dat ik daar niet in geuren en kleuren zal moeten vertellen wat er daar in die slaapkamer in die mooie villa afspeelde. Ik vind "huisje weltevree" absoluut geen ideale naam , om op een bordje bovenaan het huis te hangen!

Zo weltevree was ik er niet altijd! Ik voelde me van kleinsaf een vreemde eend in de bijt! IK was anders dan de rest, en steeds dacht ik dat ze me als kind geadopteerd hadden, maar ach, dat doet hier misschien helemaal niets ter zake!

Ooit ging ik naar familieopstellingen, een rare soort bijeenkomst waar men gaat graven wat er in je verleden mis ging! De laatste opstelling dat ik deed, moest ik zogezegd in de rij staan bij mijn broers en ik moest van Odi zeggen, dat ik mijn broers graag zag , hij zei me voor, " en ik hou van jullie",

Ik had het kunnen uitschreeuwen op dat moment, maar ik zei het gedwee omdat er iemand mee was gekomen met mij dat ook eens wilde meemaken, en daardoor was ik mijn vrijheid kwijt om op dat moment "te mogen schreeuwen," neen ik haat je, ik kan je niet zien, ik wil je ook niet zien! Ik zou die represantant zo te keer zijn gegaan , maar k heb gedwee gezegd, zoals ik ook in het echt leven doe, " en ik hou van jullie",

wat een mens al niet doet om de liefde van zijn ouders niet te verliezen! Mijn dochter zou zeker niet zo ver voor mij gaan, mijn zoon ook niet, maar k zou het ook niet willen! Ik knijp ze niet vast, ik eis niet, ze mogen hun leven leiden dat ze willen leiden, ik kan alleen maar hopen dat ze gelukkig zijn!

 

19:36 Gepost door Isolde in geheimen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: familieopstellingen, broers, misbruik |  Facebook |