18-10-10

De aasgieren

Ik belde mijn moeder op, de aasgieren waren er weer! Vreemd dat iedereen die geen tijd had, nu opeens wel zoveel tijd heeft! Uiterst vreemd, tja dat heb je als je vader terminaal ziek is en ze allemaal azen op een fikse erfenis! Money money money ! Ach zou je van mij ook kunnen zeggen , ik zwijg ook omdat ik niet onterft zou worden, allee voor een deel toch, deels uit schaamte, deels omdat ik het mijn ouders niet wil aandoen, deels uit medelijden voor de gevolgen! Ik blijf maar zwijgen ondanks dat dit zo indruist tegen mijn natuur, maar bon, geen slapende honden wakker maken!

money.jpg

16:47 Gepost door Isolde in geheimen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hi Isolde,

Ik kan me voorstellen dat je het moeilijk hebt met zwijgen. Niemand kan voor jou beslissen of spreken beter is dan zwijgen... dat moet je zelf doen. Het zou ergens een opluchting kunnen betekenen, de dader ontmaskerd. Langs de andere kant heb ik laatst gelezen in het boek van Natasha Kampusch dat het verhaal van het slachtoffer ook vaak in twijfel wordt getrokken. Dan heb je eindelijk de moed gevonden om eerlijk te zijn en word je voor een tweede keer slachtoffer, van het ongeloof. Ik hoop voor jou, echt waar... dat je alles dat zo diep in jezelf zit een plaats weet te geven.

Ella Louise

Gepost door: Ella Louise | 18-10-10

Reageren op dit commentaar

Daarom ga ik binnenkort op therapy bij een psychologe. Ik ben bang dat ik op een dag gewoon zal ontploffen en de gevolgen dan desastreus voor mezelf zullen zijn en ook voor de familie! . Dit ding komt maar met momenten naar boven, en soms denk ik er niet meer aan tot ik weer met mijn familie geconftronteerd word en terug Isolde wordt wat uiteraard mijn naam niet is! Maar heeft iedereen de grote drang niet om zichzelf te kunnen zijn! Dat is vrijheid en die vrijheid heb ik niet! IK vole me vastgeketend aan het verleden en soms is dat inderdaag heel erg heftig, veel heftiger dan vroeger. En ik ben van nature een goed mens, al zeg ik het zelf, haha! Waarmee ik nog maal wil benadrukken dat ik eigenlijk geen vlieg kwaad wil doen en ook geen wraakactie wil, ik kon dat al lang gedaan hebben, heb het er ooit bijna eens uitgeflapt maar me toch nog net bedwongen.
Maar net omdat ik geen brokken wil maken, heb ik mijn computer genomen en mijn heftige gevoelens opgeschreven en zo is het monster terug een beetje gezakt en heb ik terug wat controle over mezelf en ik kan het gelukkig allemaal goed beschrijven, ik schrijf recht uit mijn hart bla bla bla maar het helpt me wel,
bedankt om te reageren.
Isolde

Gepost door: bleeding Isolde | 19-10-10

De commentaren zijn gesloten.